Home   HypothekenTips.nl   GeldBesparenTips.nl   GeldLenenTips.nl   18+  


 


Creditcard: het acceptatiebeleid
Een creditcard is een betaalmiddel, maar bij aanschaf van een creditcard neemt u tevens een krediet faciliteit. Er wordt immers eerst betaald met de kaart en dit bedrag wordt later ineens of periodiek van uw rekening afgeschreven.

Omdat de bedragen moeten worden afgeschreven van de rekening, zal de aanbieder van de kaart zekerheid willen hebben omtrent het saldo van de rekening. Zo dient er, afhankelijk van de hoogte van het krediet, een minimaal maandelijks bedrag op uw rekening te komen. Dit is veelal in de vorm van inkomen. Banken hebben verschillende minima bij verschillende krediet maxima.

Tevens wil de aanbieder de zekerheid hebben, dat er geen andere instellingen zijn, die ook een krediet hebben aangeboden. Er kan dan sprake zijn van over-lening en een aanvrager kan in de problemen komen.

Om deze zaken na te gaan, zal een aanbieder bij het Buro Krediet Registratie nagaan of er andere leningen of creditcards lopen. Tevens kan daaruit worden afgeleid of er ooit een achterstand op leningen is geweest. Afhankelijk van het acceptatiebeleid van een maatschappij wordt er wel of geen creditcard verschaft.

Indien een creditcard wordt verschaft, wordt dit ook gemeld bij het BKR. Zo weten andere kredietverstrekkers, dat er reeds een kaart met een bepaald maximum is uitgegeven.

 • Terug naar creditcard-overzicht


 •  

   

   

   

   


   

   Copyright  www.CreditCardTips.nl