Home   HypothekenTips.nl   GeldBesparenTips.nl   GeldLenenTips.nl   18+  


 


Wat is een Creditcard?
In Nederland zijn miljoenen mensen met een creditcard; een krediet- kaart. Deze worden uitgegeven door bankinstellingen en creditcard organisaties. Er kan op betrekkelijk eenvoudig wijze op honderdduizenden plaatsen een produkt of dienst mee worden gekocht, wereldwijd op miljoenen plaatsen. Via een automatisch incasso of een acceptgiro wordt het bedrag later van de lopende rekening afgeschreven.

Bij bankinstellingen is informatie over creditcards te vinden onder het kopje 'betalen'. Het is dus een betaalmiddel. Echter zullen er niet veel mensen zijn, die weten, dat ze in principe een krediet-faciliteit openen en worden geregistreerd bij het BKR. Creditcards zouden eigenlijk onder het kopje 'kredieten' moeten staan.

Het is immers zo, dat er een produkt of dienst betaald wordt met de kaart en later wordt afgeschreven van de lopende rekening. Tussen betaling en inlossing wordt gebruik gemaakt van een krediet-faciliteit.

Meestal wordt op een vaste datum in de maand de betaling in één maal afgeschreven. Er wordt doorgaans geen rente over berekend. Eigenlijk zijn dit geen creditcards, maar in het vakjargon zijn dat charge-cards.

Ook is het mogelijk om de betaling in maandelijkse termijnen af te lossen. Er is dan rente verschuldigd aan de bankinstelling. Deze kan oplopen tot wel 20%. Het is dan verstandiger een doorlopend krediet aan te vragen en deze af te lossen. Dit zijn de échte creditcards.

Mocht er geen incasso mogelijkheid zijn, dan wordt dit doorgegeven aan het BKR in Tiel. Dit kan nadelige consequenties hebben in de toekomst bij het aanvragen van leningen en hypotheken.

Voordat een creditcard wordt aangeschaft, dient het doel van de kaart u goed voor de ogen te staan.

 • Terug naar creditcard-overzicht


 •  

   

   

   

   


   

   Copyright  www.CreditCardTips.nl